GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések
A legnépszerűbb kérdések
 • Elfelejtettem a jelszavam. Hogyan jelentkezhetem be?
 • Elfelejtettem a felhasználónevemet. Hogyan jelentkezhetem be?
 • Hogyan változtathatom meg a jelszavam?
 • Hogyan változtathatom meg az e-mail címem?
 • Hogyan keressek az állások között a Monsteren?
 • Hogy kaphatok pontosabb keresési eredményeket?
 • Hogyan juthatok további információhoz egy hirdetéssel kapcsolatban?
 • Hogyan tudom megállapítani, hogy az e-mailben kapott álláshirdetés szabályos-e?
 • Miért hozzak létre profilt?
 • Hogyan frissíthetem a profilomat?
 • Hogyan hozhatok létre önéletrajzot a Monsteren?
 • Hogyan bővíthetem önéletrajzomat további információkkal?
 • Ki fogja látni az önéletrajzomat?
 • Hogyan győződhetek meg arról, hogy az önéletrajzom és a kísérőlevelem felkerült a honlapra?
 • Mi az az elmentett keresés?
 • Mi történik, amikor online pályázok egy Monsteren hirdetett állásra?
 • Miért hozzak létre kísérőlevelet?
 • Hogyan törölhetem az összes sütit?
 • Hogyan jelenthetek gyanús álláshirdetést?


 • Minden kérdés

  Profil
  Önéletrajz
  Álláskeresés
  Álláshirdetések
  Pályázás
  Hibakeresés

  Profil
  K: Elfelejtettem a jelszavam. Hogyan jelentkezhetem be? Fel
  V: Kattintson a "Bejelentkezés" gombra az oldal jobb felső felében. A megjelenő ablakban kattintson az "Elfelejtettem a jelszavamat" linkre. Ezután már csak meg kell adnia a fiókjához tartozó e-mail címét, melyre el fogjuk küldeni Önnek a jelszava beállításához szükséges útmutatást.

  K: Elfelejtettem a felhasználónevemet. Hogyan jelentkezhetem be? Fel
  V: A felhasználónév általában megegyezik az e-mail címmel. Ha mégsem, akkor kérjük lépjen velünk kapcsolatba a http://reg.monster.hu/ContactUs.aspx oldalon.

  K: Hogyan változtathatom meg a jelszavam? Fel
  V: A beállítások menüpontban (bármelyik oldal tetejéről elérhető) kattintson a "Jelszó megváltoztatása" gombra. Itt adhatja meg az új jelszavát.

  K: Hogyan változtathatom meg az e-mail címem? Fel
  V: A beállítások menüpontban (bármelyik oldal tetejéről elérhető) kattintson a "Fiók e-mail cím" gombra. Itt adhatja meg az új e-mail címét.

  K: Hogyan frissíthetem a profilomat? Fel
  V: Jelentkezzen be a Monster-fiókjába, majd válassza a "Profil és önéletrajz" lenyílómenüből a Profil menüpontot.

  K: Hogy változtathatom meg az e-mailes beállításaimat? Fel
  V: Kattintson a fejlécben az Ön nevére, és válassza ki a a "Beállítások" opciót, ahonnét elvégezheti a módosításokat.

  K: A kapcsolattartási adataim eladhatják egy harmadik félnek? Fel
  V: A Monster egyetlen harmadik féllel sem fogja megosztani az Ön nevét, címét, e-mail címét, vagy telefonszámát az Ön beleegyezése nélkül, kivéve abban az esetben, ha erre az adott esetben törvények kötelezik. További információért, kérjük olvassa el a Monster
  K: Szeretném, ha kevesebb e-mailt kapnék a Monstertől. Fel
  V: Az alábbi javaslatok az Ön által kapott e-mailek típusára vonatkozik.

  Monster fiókinformációk: Amikor létrehozta Monster-fiókját, beállíthatta, hogy szeretne-e kapni a Monstertől naprakész információkat, vagy a Monster partnereinek ajánlatait. Ha meg szeretné változtatni ezt, a
  beállítások menüpont "E-mailek, hírlevelek" részében megteheti.

  Két levél egy munkaadótól: Néhány munkáltató adott időközönként adott keresési feltételnek megfelelő önéletrajzokat keres. Ha a közelmúltban frissítette önéletrajzát, akkor a munkáltató azt hihette, hogy a mostani önéletrajza új, ezért még egy e-mailt küldött Önnek.

  Elmentett keresések: Ellenőrizheti az elmentett keresésekkel kapcsolatos tájékoztató e-mailek gyakoriságát az
  elmentett keresések oldalon. Választhatja azt, hogy ritkábban kapjon e-mailt, vagy hogy egyáltalán ne kapjon.

  Ha még mindig túl sok e-mailt kap, lépjen velünk kapcsolatba, és munkatársaink készséggel fognak segíteni Önnek.

  K: Már nem keresek állást. Meg kellene szüntetnem a fiókomat és eltávolítanom az önéletrajzaimat? Fel
  V: Ha jelenleg nem keres állást, könnyen megváltoztathatja fiókja státuszát a beállítások menüpontban.
  Például, az önéletrajzát beállíthatja privátra (így a munkáltatók nem fogják azt látni), vagy a partnereinek ajánlatait tartalmazó e-mailekről leíratkozhat (az "E-mailek, hírlevelek" részben).

  Ha van elmentett keresése, választhatja azt, hogy nem kér e-mailes értesítéseket, de a kereséseket továbbra is tárolhatja. Csak változtassa meg az e-mailek gyakoriságát "sohá"-ra.

  K: Miért hozzak létre profilt? Fel
  V: Az Ön profilja olyan szakmai és személyes információkat tartalmaz Önről, amelyek segítenek abban, hogy az álláslehetőségeket és a karriertanácsokat személyre szabjuk, valamint segítsük Önt az önéletrajza létrehozásában. Egy befejezett profil segítségével a Monster honlapját egyénivé alakíthatja, az érdeklődési területének megfelelő állásokat tekinthet meg, és összehasonlíthatja a karrierje alakulását olyanokkal, akik ugyanabban a foglalkozásban dolgoznak, mint Ön. Profilját a http://reg.monster.hu/profile/manage.aspx oldalon szerkesztheti.

  K: Használhatom a munkaadói felhasználónevemet és jelszavamat az álláskereső fiókhoz? Fel
  V: Nem. Ez két különböző fiók.

  K: Mit tegyek, ha nem kaptam meg azt az e-mailt, amellyel új jelszót hozhatok létre? Fel
  V: Elképzelhető, hogy ezt az e-mailt levelezője spamnak itélte. Ellenőrízze levelezője spam-mappáját. Ha nem találná meg a levelet, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba.

  K: Idővel megszűnik a fiókom? Fel
  V: Az adatvédelemre nagy hangsúlyt fektet a monster, ezért, ha huzamosabb ideig nem jelentkezik be fiókjába, akkor az Ön fiók-adatait töröljük. Amennyiben az Ön fiókja megszünt, kérjük, regisztráljon. Megjegyzés: használhatja a törölt fiókjához tartozó e-mail címét is.


  Önéletrajz
  K: Hogyan hozhatok létre önéletrajzot a Monsteren? Fel
  V: Önéletrajzát bármikor létrehozhetja a Monsteren. Csak kattintson az önéletrajz menüpontra a "Profil és önéletrajz" főmenüpontból, majd az "Új önéletrajz létrehozása" gombra.

  Önéletrajz online létrehozása (javasolt)
  A Monster önéletrajz-szerkesztője a leggyorsabb és leghatékonyabb módja önéletrajza létrehozásának. A profiljába beírt adatokat felhasználhatja az önéletrajz kitöltéséhez. Amikor készen van, megnézheti az önéletrajz előnézetét, hozzáadhat további információkat. Önéletrajzát bármikor megnyithatja és szerkesztheti.

  Önéletrajz feltöltése
  Ez az opció lehetővé teszi az önéletrajz feltöltését, hogy a munkáltatók megtalálják, megnézzék, és kinyomtassák azt Wordben. Ha már van elmentve önéletrajza Word-ben, akkor ez az opció a legegyszerűbb Önnek.
  Megjegyzés: amikor egy önéletrajzot feltölt a Monsterre, választhatja azt, hogy kapcsolattartási adatait, jelenlegi munkáltatójának nevét, valamint referenciáit elrejti a munkáltatók elől. Ha ezt az opciót választja, bizonyosodjon meg arról, hogy ezt az információt törölte a feltöltendő önéletrajz szövegéből.

  Önéletrajz másolása és beillesztése
  Ez az opció lehetővé teszi, hogy kimásolja és beillessze önéletrajzát egy létező dokumentumból. Word vagy RTF dokumetumból másolhatja ki a szöveget, majd beillesztés után saját tetszés szerint szerkeszthei önéletrajzát.
  Megjegyzés: Amikor létrehozza önéletrajzát a Monsteren, választhatja a kapcsolattartási adatai, a jelenlegi munkáltató, valamint a referenciák elrejtését a kereső munkáltatók elől. Ha ezt az opciót választja, bizonyosodjon meg arról, hogy a feltöltendő önéletrajz szövegéből törölte ezeket az információkat.

  K: Hogyan bővíthetem önéletrajzomat további információkkal? Fel
  V: Az első lépések befejezése után, megnézheti a feltöltött önéletrajzát. Ekkor önéletrajza különböző részeit szerkesztheti, és további, karrierrel kapcsolatos információkat is megadhat. Önéletrajzát frissítheti bármikor, ha kiválasztja azt az önéletrajzok kezelése oldalon.

  K: Hogyan tudom megváltoztatni a kapcsolattartási adatokat az önéletrajzomban? Fel
  V: Ha a feltöltés vagy az önéletrajz másolása és beillesztése opciókat választotta, akkor bármikor megváltoztathatja a kapcsolattartási adatait. Ha az online önéletrajz-szerkesztőt használja, akkor is megteheti ezt, a neve és az e-mail címe kivételével. Elmentheti ezeket az információkat a profiljában, és így fiókja mindig a legfrissebb adatokat tartalmazza majd a kapcsolattartáshoz.

  K: Ki fogja látni az önéletrajzomat? Fel
  V: Amikor létrehozza az önéletrajzát, meg kell adnia az önéletrajza státuszát, ami megadja azt, hogy ki nézheti meg az önéletrajzát. Három lehetősége van.
  • Ha a privát (személyes) státuszt választja, az önéletrajzát nem látják a munkáltatók. Ennek ellenére, ezzel az önéletrajzzal is pályázhat állásokra.
  • Ha a nyilvános státuszt választja, akkor a munkáltatók megnézhetik azt, és bizonyos állásokkal kapcsolatban megkereshetik Önt.
  • Ha a bizalmas státuszt választja, a munkáltatók nem fogják látni az Ön nevét, kapcsolattartási információját, jelenlegi munkáltatója nevét, és referenciáit. Ha közvetlenül egy adott cégnél pályázik állásra a Monsteren, a bizalmasnak bejelölt információ látszani fog a munkáltató számára, és így kapcsolatba tud lépni Önnel.

  K: Mi a különbség a kereshető (nyilvános vagy bizalmas) és a privát státuszú önéletrajz között? Fel
  V: Ha az önéletrajza státusza privát, akkor azt nem fogják látni azon munkáltatók, akik az önéletrajzok között keresnek (de Ön pályázhat állásokra ezen önéletrajzokkal). Ha nyilvánosra állítja az önéletrajzát, a munkáltatók láthatják azt, és kapcsolatba is léphetnek Önnel az álláslehetőségeikkel kapcsolatban.

  K: Mit jelent az önéletrajzok megtekintése? Fel
  V: Az önéletrajzok megtekintése az a szám, amely megmutatja, hogy hányszor nézték meg a munkáltatók azt. A munkáltatók akkor néznek meg egy adott önéletrajzot, amikor az önéletrajzi adatbázisban keresnek, vagy amikor Ön online pályázik az adott önéletrajzával. Mindkét esetben, ha a munkáltató megnyitja az önéletrajzát, akkor az önéletrajz megtekintése szám növekszik eggyel. (A Monster nem rögzíti azt, hogy ki nézi meg az önéletrajzot, csak azt, hogy hányszor történt meg az).

  K: Hogyan növelhetem az önéletrajzom megtekintéseit? Fel
  V: A leghatékonyabb mód arra, hogy az önéletrajz megtekintések számát növelje az az, ha nyilvánosra állítja az önéletrajz státuszát. Ezáltal a kereső munkáltatók rátalálhatnak arra, és megnézhetik azt.Ha az önéletrajz nyilvános, de kevésnek találja a megtekintések számát, próbáljon meg több kulcsszót megadni az állással kapcsolatban. A munkáltatók kulcsszavak segítségével keresnek, amelyek az álláshoz szükséges háttérrel kapcsolatosak. Kulcsszó-ötletekért nézze meg a példákban a pozícióneveket és leírásokat. Nyilvános önéletrajzának címe pontos kell, hogy legyen. Egy ilyen cím kiemeli az önéletrajzot.

  K: Ki nézi meg az önéletrajzomat? Fel
  V: A Monster nem tartja nyilván, hogy ki nézi meg az önéletrajzot, csak azt, hogy hányszor történt ez meg. A munkáltatók akkor nézik meg az önéletrajzot, amikor keresnek az önéletrajzi adatbázisban, vagy amikor Ön online pályázik azzal egy állásra. Mindkét esetben, ha a munkáltató megnyitja az önéletrajzot, akkor az önéletrajz megtekintése szám növekszik eggyel.

  K: Mi történik, ha törlök egy önéletrajzot? Fel
  V: Ha egy önéletrajzot töröl, akkor az véglegesen törlésre kerül (kivéve egy másolatot az archívumban, amelyet a Monster a szövetségi törvény értelmében meg kell hogy őrizzen két évig).
  Ha letöröl egy önéletrajzot, amellyel online pályázott egy állásra, vagy amely kereshető volt, akkor előfordulhat, hogy a munkáltatók/toborzók önéletrajzának egy másolatát lementik maguknak. A Monster ezen esetekben nem felelős az önéletrajzok megtartásáért, használatáért vagy adatvédelméért.

  K: Hogyan tudom a kapcsolattartási adataimat telefonra és e-mailre is megadni? Fel
  V: A kapcsolattartási preferenciái beállításánál vagy e-mailt, vagy telefont választhat. Ez csak egy elsődleges preferenciát jelent - nem jelenti azt, hogy a munkáltatók nem a másik módon fogják Önt megkeresni. Ha nem akarja megadni a kapcsolattartási információit, hagyja ezt a részt üresen.

  K: Mire kell figyelnem Microsoft Word önéletrajz feltöltésénél? Fel
  V: Kérjük nézze át a következő utasításokat, mielőtt feltöltené Microsoft Word dokumentumát:
  • Az önéletrajza Word formátumú kell, hogy legyen és nem lehet nagyobb, mint 500 KB. Ha más szoftverrel szerkesztette meg önéletrajzát, akkor használja a másolás és beillesztés opciót.
  • Feltöltés előtt az összes képet törölni kell.
  • Ha a Word Track Changes eszközét használja, akkor el kell fogadnia vagy vissza kell utasítania az önéletrajz változtatásait, majd le kelll ezeket mentenie a gépére, mielőtt feltölti az önéletrajzot.
  • Nem fogadjuk el azokat az önéletrajzokat, amelyek vírusokat tartalmaznak.

  K: Mi történik, miután feltöltöm a Word önéletrajzomat? Fel
  V: Miután feltölti önéletrajzát Word formátumban, további információkat adhat meg, például az önéletrajz címét és leírását. Miután feltöltötte önéletrajzát, változtathat annak tartalmán, a szövegszerkesztő eszköz segítségével. Önéletrajzát később Word dokumentumként is letöltheti.

  K: Hogyan győződhetek meg arról, hogy az önéletrajzom és a kísérőlevelem felkerült a honlapra? Fel
  V: E-mailben erősítjük meg Önnek, hogy önéletrajzát elküldte. Az "Állások" főmenű "Eddigi pályázataim" almenüjében pedig megtekintheti az összes eddigi olyan pályázatát, amelyekre Monster-fiókjával pályázott (nem csak e-mail címet kellett megadnia, vagy nem a munkaadó oldalán kellett pályáznia).

  K: Hogyan lehetek biztos abban, hogy a munkáltatók valóban megnézhetik az önéletrajzomat? Fel
  V: Önéletrajza státuszát állítsa nyilvánosra. Amikor befejezi önéletrajza írását, pár kérdést fogunk feltenni Önnek, amelyeket a munkáltatók keresési folyamatát segítik. Adjon meg annyi részletet, amennyit csak lehet. Ezzel bebiztosítja azt, hogy az Ön önéletrajza kitűnjön a többi önéletrajz közül.


  Álláskeresés
  K: Hogyan keressek az állások között a Monsteren? Fel
  V: Állást kereshet, vagy böngészheti azokat. Keresés során használjon a kulcsszavakat, földrajzi helyeket, pozícióneveket, és más keresési feltételeket. Amikor böngészi az állásokat, megnézheti az állások számát minden kiválasztott kategória esetében, így tudja a találatokat szűkíteni.

  K: Hogy kaphatok pontosabb keresési eredményeket? Fel
  V: A keresés eszközzel próbálja megváltoztatni a kulcsszavakat, kiválasztva egy másik, de hasonló iparágat, vagy megváltoztatva a helység körüli keresési sugarat. Az eredményeket különböző területek szerint is különválaszthatja.
  Próbáljon meg a böngésző eszközre váltani. Amikor kiválaszt egy keresési feltételt, az állásszámláló megmutatja, hány állás van abban a kategóriában. Minden alkalommal, amikor hozzáad egy új feltételt, pl. egy új iparágat, az állásszámláló frissíti az állások számát, az összes kategória szerint. Ha elégedett a számmal, kattintson az "Állások megtekintése" gombra.

  K: Mi a különbség a keresés és a böngészés között? Fel
  V: Keresés során kulcsszavakat, földrajzi helyeket, pozícióneveket, és más keresési feltételeket használhat. Amikor böngészi az állásokat, megnézheti az állások számát minden kiválasztott kategória esetében, így tudja a találatokat szűkíteni. Keressen, amikor pontosan tudja, mit keres. Böngésszen, amikor nyitott egy sor lehetőségre a keresési feltételek szerint.

  K: Mit jelentenek a számok a böngészési feltételek mellett? Fel
  V: Ezek a számok megmutatják, hány olyan állás van, amelyek megfelelnek ennek a feltételnek.

  K: Miért nincs több eredménye a keresésemnek? Fel
  V: Lehet, hogy túl sok kulcsszavat adott meg. Próbáljon meg egyszerű szavakat, vagy azok kombinációit használni kulcsszóként. Növelje a földrajzi hely körüli sugarat, amelyen belül keres, vagy próbáljon meg egy másik, de hasonló iparágat, vagy adja meg máshogyan a poziciónevet.

  K: Mi az az elmentett keresés? Fel
  V: Az elmentett keresés az Ön keresési feltételeit tárolja, melyet később megnyithat és elindíthatja a keresést. Miután elmentett egy keresést, beállíthatja úgy, hogy időről időre lefusson és a keresési eredményeket elküldjük Önnek e-mailben. Adja hozzá a Monster.hu-t levelezője címlistájához, hogy biztos lehessen abban, hogy megkapja ezeket az e-maileket.

  K: Hogy menthetek el egy álláskeresést? Fel
  V: Adja meg a keresési feltételeket és kattintson a Keresés gombra. A találati oldalon kattintson az elmentett keresések gombra. Jelentkezzen be a Monster-fiókjába, ha még nem tette meg. Nevezze el az elmentett keresést. Válassza ki, hogy milyen gyakran szeretne e-mailt kapni az eredményekről. Kattintson a Mentés gombra. Egyszerre maximum öt keresést menthet el.

  K: Mit jelent az RSS? Fel
  V: RSS egy olyan fileformátum, amellyel gyakran változó webtartalmakat lehet nyomonkövetni. Ha Önnek van az RSS olvasó szoftvere, akkor elmentheti a keresését RSS feedként. Ekkor az RSS olvasójában mindig a legfrissebb álláshirdetések fognak megjelenni.

  K: Milyen RSS olvasót használhatok? Fel
  V: Többekközt a Feed Reader, vagy a News Aggregator szoftver segítségével olvashatja el a különböző oldalakról érkező RSS feedeket. A különböző platformokhoz különböző RSS olvasók léteznek. Például Amphetadesk (Windows, Linux, Mac), FeedReader (Windows), és NewsGator (Windows - Outlook). Továbbá léteznek web-alapú RSS olvasók is, például Yahoo, Bloglines, és Google Reader.
  Ha már használja valamelyik RSS olvasót, akkor az adott oldalt az adott oldalon található RSS, XML, vagy RDF felíratú ikonra kattintva adhatja hozzá az olvasójához.

  K: Hagyja figyelmen kívül azokat az e-maileket, amelyekben pénzátutalási lehtőségekről van szó. Fel
  V:
  • Ha az e-mailben tartalmaz link(ek)et, ne kattintson rá, hanem menjen a cég honlapjára és végezze el ott a kért műveletet.

  • Ha az e-mailben egy álláslehetőség van, az lehet, hogy megjelenik a cég honlapján honlapján is. Hívja fel a céget

  K: Hogyan jutok több információhoz egy álláshirdetéssel kapcsolatban? Fel
  V: A munkáltatók a saját állásaikat hirdetik a Monsteren. Ők a felelősek azok tartalmáért. Próbáljon meg kapcsolatba lépni a céggel a honlapjukon keresztül. A Monsterrel is kapcsolatba léphet.

  K: Mit jelentenek a kis ikonok az álláskeresés találati oldalán? Fel
  V:
  • A térképen az állás földrajzi helyét tekintheti meg.
   A videón megnézheti a cég álláshoz csatolt videóját (ha van ilyen).
  • Fizetés: a pénz szimbólum zöld háttérrel azt jelenti, hogy a munkáltató megadott fizetéssel kapcsolatos információkat. A zöld pénz szimbólum azt jelzi, hogy nincs ilyen információ megadva a hirdetéshez. Ha erre kattint, egy körülbelüli fizetés tartományt fog megjelenni.
  • A műveletek menü alatt találhatja azokat a műveleteket, amik elvégezhetők az adott állással kapcsolatban. Ezzel az ikonnal mentheti el az adott állást, későbbi megtekintésre.


  Álláshirdetések
  K: Hogyan tudok egy adott álláshirdetést továbbküldeni? Fel
  V: Az álláshirdetés oldalán kattintson az "E-mail" linkre, majd adja meg a címzett nevét, és az Ön rövid üzenetét.

  K: Hogyan nyomtathatok ki egy álláshirdetést? Fel
  V: Az adott állás oldalán, a jobboldalon található állás eszközök panel segítségével. Kattintson a nyomtatás gombra, ha az álláshirdetést ki akarja nyomtatni.

  K: Hol találom meg az állásra vonatkozó fizetési információt? Fel
  V: Nem minden munkáltató ad meg fizetéssel kapcsolatos információt. Ha ezen adatok rendelkezésre állnak, akkor 3 helyen találhatóak meg:
  • Az adott álláshirdetés oldalán - az állás összegzése panel alsó részében.
  • Az álláskeresés eredményei oldalon: az egeret tartsa az álláshirdetéshez tartozó pénz-ikon fölé.
  • Az álláskeresés eredményei oldalon: tartsa az egeret az állá megnevezése fölött, hogy megjelenjenek az állás részletei.

  K: Miért nincsen fizetési információ megadva minden állásnál? Fel
  V: Nem minden munkáltató mellékel fizetéssel kapcsolatos információt az álláshirdetése mellé.

  K: Hogyan juthatok további információhoz egy hirdetéssel kapcsolatban? Fel
  V: A munkáltatók a saját állásaikat teszik fel, és ők felelősek a hirdetések tartalmáért. Próbáljon meg kapcsolatba lépni a céggel a honlapjukon keresztül. Ha ez nem sikerül, akkor lépjen kapcsolatba velünk.

  K: A Monster gondoskodik arról, hogy a hirdetések jóhírű cégektől származnak? Fel
  V: Azt szeretnénk, ha az álláskeresőink biztonságos keresési körülményeket élveznének. A Monster felhasználási feltételeimegtiltja azon álláslehetőségek hirdetését, amelyek az álláskeresőtől kezdeti vagy periódikus fizetést igényelnek. Azonban, bizonyos körülmények között, mint pl. otthonról végzett munka, a Monster megengedheti a cégeknek, hogy olyan hirdetést adjanak fel, amelyek egy kezdeti befizetést igényelnek. Mielőtt ezt megteszi, a Monster megköveteli ezektől a cégektől, hogy egy sor eljárással és szabályzattal egyetértsen és kövesse őket. Ezek azt szolgálják, hogy a Monster álláskeresőit megvédjék. Továbbá egyértelműen meg kell jelölniük, hogy mennyi a kezdeti díj, és mellékelniük kell egy ésszerű pénz-visszafizetési szabályzatot.
  Ha a tudomásunkra jut, hogy egy cég nem jelzi világosan a befizetési kérelmét, vagy arra kéri a pályázókat, hogy szabálytalan tevékenységben vegyen részt, akkor a Monster törölni fogja a hirdetést.
  A Monster egy olyan "találkahely", ahol a munkáltatók állásokat hirdethetnek meg, és az álláskeresők álláslehetőségeket kereshetnek. Az álláskeresőktől függ, hogy akarnak-e pályázni egy adott álláslehetőségre.
  Kérjük tekintse meg biztonsági központunkat.

  K: Hogyan tudom megállapítani, hogy az e-mailben kapott álláshirdetés szabályos-e? Fel
  V: A Monster elkötelezte magát arra, hogy a lehető legbiztonságosabb környezetet biztosítsa Önnek az álláskereséshez és pályázáshoz. Óvakodjon az e-mailes átejtésektől. Ezekben a feladó címe meg van hamisítva úgy, hogy úgy tűnjön, hogy az e-mail egy valós személytől származik.
  Az összes cég érzékeny ezekre a csalásokra, melyek során Ön kaphat olyan e-maileket, amelyek látszólag a Monstertől jönnek. Ezek az e-mailek általában egy spam-listáról jönnek, nem a Monstertől. Ezek a levelek nem a Monstertől származnak, és nem a Monsteren keresztül jutnak el Önhöz.


  Íme néhány módszer arra, hogy a csaló e-mailek be ne csapják Önt:

  • Hagyja figyelmen kívül azokat az e-maileket, amelyekben pénzátutalási lehtőségekről van szó.
  • Ellenőrizze az e-mail, a cég, és az állás törvényességét.
  • Ha az e-mailben tartalmaz link(ek)et, ne kattintson rá, hanem menjen a cég honlapjára és végezze el ott a kért műveletet.
  • Ha az e-mailben egy álláslehetőség van, az lehet, hogy megjelenik a cég honlapján honlapján is. Hívja fel a céget a nyilvános telefonszámukon, és érdeklődjön az álláslehetőség után.
  • Ellenőrizze a céget az interneten.
  • Ne osszon meg személyes információt, hacsak nem biztos a másik fél azonosságában. A következő információkat a Monster nem gyűjti és nem kell beírnia az önéletrajzába sem:
   • Társadalombiztosítási szám
   • Vezetői engedély száma
   • Bankszámla információk
   • Hitelkártya információk
   • Jelszavak


  A következő figyelmeztető jelek segítségével megvédheti magát az alkalmazással kapcsolatos bűnözéstől:
  • Csak e-mailes kommunikáció
  • Túlságosan leegyszerűsített követelmények
  • Otthoni, vagy csak napi 2-3 órában elvégzendő munka
  • Nem jó angolság, helyesírási hibák, nyelvtani hibák
  • Bankszámla-információk vagy a társadalombiztosítási szám iránti kérelem
  • Pénzügyi tranzakciók kezelése
  • Újracsomagolás vagy újraszállítás az Ön otthonából
  • Olyan kifizetések, amelyek egy másik számláról kivett pénzeken alapulnak


  Legyen óvatos azokkal az e-mailekkel kapcsolatban, amelyek azt kérik, hogy töltsön le egy szoftvert, vagy frissítse a fiókját, vagy a hozzáférési szerződését. A Monster soha nem fogja ezeket, illetve az Ön felhasználónevét és jelszavát e-mailben kérni.
  A fenti elővigyázatossági lépések segítik Önt abban, hogy el tudja dönteni, hogy egy állásajánlat valós-e, vagy sem. Ha kétségei támadnának egy hirdetéssel kapcsolatban, kövesse az ösztönét: ha túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, valószínű nem is az.
  Az e-mailes csalásokkal kapcsolatos bővebb információkért keresse fel a Csalás-ellenes Munkacsoportot (APWG) honlapját.
  Az internetes biztonsággal kapcsolatos további információkért, kérjük létogasson el a biztonsági központunkba.

  K: Hogyan jelenthetek gyanús álláshirdetést? Fel
  V: Az álláshirdetés oldalán a jobb felső sarokban találja az erre vonatkozó linket. Észrevételeit elküldheti
  Pályázás
  K: Mi történik, amikor online pályázok egy Monsteren hirdetett állásra? Fel
  V: Az Ön önéletrajzát és kísérőlevelét (ha van ilyen) e-mailben kapják meg a munkáltatók. Ön kapni fog egy megerősítő levelet a Monstertől, mely szerint a pályázást sikeresen elküldtük. Lehet, hogy a munkáltatótól is kapni fog egy e-mailt a sikeres jelentkezésről. Megeshet, hogy néhány munkáltató nem fog azonnal válaszolni, amikor az önéletrajzát beküldi.
  Miután pályázott egy állásra, az megjelenik az eddigi pályázataim oldalon, ahonnét nyomon követheti őket.
  Megjegyzés: Néhány munkáltató esetében a Pályázás gomb közvetlenül az Ő honlapjukra viszi Önt. Ezen állások, illetve azok, melyeket közvetlenül az adott cégnek küld (e-mailben, faxon vagy postai levélben), nem fognak megjelenni az eddigi pályázások oldalon.

  K: Létre kell hoznom Monster-fiókot, hogy állásokra pályázhassak? Fel
  V: Igen. Ez a folyamat gyors és könnyű, és az első állásjelentkezés részeként megteheti. Kattintson a pályázásra, és írja be az e-mail címét és jelszavát. Ezután befejezheti a pályázását. Ráadásul, hozzáférhet a Monster álláskeresési és karriereszközeihez!
  Regisztráljon most!

  K: Szükségem van önéletrajzra, hogy állásokra pályázhassak? Fel
  V: Igen, szüksége lesz egy önéletrajzra, amikor online pályázik. Az első pályázása részeként létrehozhat egy önéletrajzot is. Amikor rákattint a pályázásra egy hirdetésnél, lehetősége lesz önéletrajzot létrehozni az alábbi módszerek valamelyikével:
  1. a jelenlegi önéletrajzának feltöltése a számítógépéről
  2. a jelenlegi önéletrajza másolása és beillesztése
  3. egy új önéletrajz létrehozása a Monster önéletrajz-szerkesztő eszközeivel.

  K: Miért hozzak létre kísérőlevelet? Fel
  V: A kísérőlevél segítségével kiemelheti saját készségeit és szakmai tapasztalatait. Előre megírhatja kísérőlevelét. Később is egyénire szabhatja kísérőlevelét, amikor állásokra pályázik. Nem biztos abban, hogy mit szeretne írni? Használja az egyik kísérőlevélmintánkat: Kísérőlevél létrehozása

  K: Miért nem kaptam választ, amikor online pályáztam? Fel
  V: Minden cégnek megvan a saját módszere az önéletrajzok kiértékelésére. Egy kis cég lehet, hogy személyre szóló levelet küld Önnek, hogy megkapták a pályázást. Számos nagy cég automatikusan válasz e-mailt küld a pályázásokra. Néhány cég csak akkor fog visszajelezni Önnek, ha felvételi interjúra szeretnék behívni.

  K: Hogyan jelentkezhetek olyan állásra, amely nem tartalmaz "Pályázás" gombot, és nincs kapcsolattartási információ megadva? Fel
  V: Kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk, és adja meg a következő információkat az álláshirdetésről: az URL (teljes weboldal cím), a feladó cég neve, az állás helye, és az Ön kapcsolattartási adatai. Ezután kapcsolatba fogunk lépni a céggel, hogy adjanak meg egy pályázási módszert.

  K: Hogyan követhetem azokat az állásokat, amelyekre pályáztam? Fel
  V: A főmenüben kattintson az "Állások" gombra, majd a "Eddigi pályázataim" gombra a legördülő menüben. Látni fogja azokat az állásokat, amelyekre az elmúlt 18 hónapban pályázott. Ezt a listát elérheti az állások oldalról, valamint az My Monster oldalán a karriertámogató eszközökből is. Megjegyzés: Néhány munkaadó esetében a pályázás közvetlenül az Ő honlapjukra viszi Önt. Ezen állások, illetve azok, melyeket közvetlenül az adott cégnek küld (e-mailben, faxon vagy postai levélben), nem fognak megjelenni az eddigi pályázások oldalon.

  K: Pályázhatok többször is ugyanarra az állásra? Fel
  V: Nem. Ha már pályázott az állásra, nem jelentkezhet mégegyszer.

  K: Mit jelent a pályázás státusza? Fel
  V: A pályázás státusza mutatja meg azt, hogy hol tart a pályázási csomagban az önéletrajza. Az "Elküldve" azt jelenti, hogy a pályázata el lett küldve a munkáltatónak.A "Megkapva" azt jelenti, hogy a munkáltató meg is kapta őket. A "Megnézve" azt jelzi, hogy a munkáltató megnyitotta és megnézte az Ön önéletrajzát.


  Hibakeresés
  K: Milyen Internet böngészőket támogat a Monster? Fel
  V: A Monster oldalainak megjelenítéséhez bármely böngésző használható, de javasoljuk, hogy a legjobb felhasználói élmény érdekében a Monster által támogatott verziók valamelyikét használja.

  Oldalunkon támogatott böngészők:
  • IE7 és újabb verziók
  • Firefox 11 és újabb verziók
  • Chrome (legújabb verzió)
  • Safari 5 (legújabb verzió)

  Figyelem: A Mac-felhasználók számára a formázás eszköztár nem érhető el a hirdetésfeladási folyamat során. Mac-felhasználók esetében az álláshirdetések szövegének másolása és beillesztése is nehézségekbe ütközhet: nem kívánt karakterek és HTML-kódok jelenhetnek meg. Kérjük, törölje szövegből a nem kívánt karaktereket/kódokat az álláshirdetés feladása előtt.


  K: Miért van problémám néhány oldal elérésével a Monsteren? Fel
  V: Az oldal teljesítményének maximalizálásáért, a Monster információkat küld és kap is az Ön számítógépétől. Ha az Ön számítógépén van Internetes biztonsági vagy tűzfal szoftver, néhány funkció nem biztos, hogy hibátlanul fog működni (pl. bejelentkezés, állások elmentése). Ezeknek a szoftvereknek általában vannak olyan beállításai, melyekkel engedélyezheti a Monster oldalairól érkező infoormációkat. A következő beállításokat nézze át: süti (cookie) blokkoló, reklám blokkoló, és a hivatkozási oldal információit blokkoló beállítások. Segítségért az adott szoftver súgójához fordulhat.

  K: Miért nem működik a Monstertől kapott e-mailben levő link? Fel
  V: Ellenőrizze, hogy a böngészője címsora a teljes megadott linket tartalmazza-e. Néha, amikor az url túl hosszú, a levelező két sorban jeleníti meg azt, és a második sor nem jelenik meg a böngészőben. Ha ez az eset áll fenn, jelölje ki a linket, másolja le (CTRL + C; CMD + C Macen) és illessze be (CTRL + V; CMD + V Macen) a teljes url-t a böngészője címsorába.
  Ha ez nem működne, kérjük lépjen velünk kapcsolatba, és adja meg a következő információkból a lehető legtöbbet: keresztnév, családnév, utcanév, város, ország, postai irányítószám, és telefonszám.

  K: Hogyan törölhetem a gyorsítótáram (cache), vagy az ideiglenes internetes file-aimat? Fel
  V: Kérem, kövesse az alábbi utasításokat a gyorsítótár (cache) vagy az ideiglenes internet file-ok törléséhez:

  Netscape
  1. Kattintson a "Szerkesztés"-re az eszköz-sávon a böngészőben, majd válassza ki a "Beállítás"-okat.
  2. Nyissa ki a "Fejlett" (Advanced) alkategóriát a + jelre kattintva.
  3. Kattintson a Gyorsítótárra, majd a Gyorsítótár memóriájának tisztítására, aztán a Gyorsítótár lemezének tisztítására.
  4. Kattintson az OK-ra, és kész is van.

  Internet Explorer
  1. Attól függően, hogy az Internet Explorer mely verzióját használja, kattintson vagy a Nézet vagy az Eszközök menüpontra, az eszköz-sávon, majd válassza ki az Internet opciókat.
  2. Az ideiglenes iInternet file-oknál kattintson az file-ok törlése gombra.
  3. Kattintson az OK-ra, és kész is van. Vista 1. Kattintson a Start gombra, majd a Kontroll panelre, aztán a hálózat és internet opcióra.2. Kattintson az általános fülre, majd a Böngészés követésénél a törlés gombra. 3. Kattintson az összes törlésére, majd az igenre, hogy megerősítse, hogy le akarja törölni ezen információkat, majd kattintson az OK-ra.

  Firefox (Mozilla)
  1. Firefox (Mozilla) megnyitása.
  2. Kattintson az eszközök menüre.
  3. Kattintson az opciókra.
  4. Kattintson az adatvédelemre.
  5. Kattintson gyorsítótárhoz kapcsolódó a törlés gombra.

  Safari (Mac felhasználók)
  1. Kattintson a Safari menüre és válassza a Gyorsítótár ürítése menüpontot.
  2. Kattintson az ürítés gombra a megjelenő párbeszédablakban, hogy megerősítse a gyorsítótár törlését.
  3. Indítsa újra a számítógépet.

  Google Chrome
  1. Klikkeljen az eszközök menüre.
  2. Válassza ki a böngészés adatainak törlését.
  3. Válassza ki azon információ-típusok jelölőnégyzetét, amelyeket törölni akar. Kattintson az alábbi linkek valamelyikére, hogy többet megtudjon az adott opcióról.
  4. Használja az "Adatok törlése ebből az időszakból" legördülő menüt, hogy kiválaszthassa, mennyit töröl le az adott információkból. Alapértelmezésben, a Google Chrome csak az utóbbi 24 órában összegyűjtött információkat törli. Ha hosszabb időszakra vonatkozó információkat szeretne letörölni, válassza ki a megfelelő értéket a legördülő menüből. Ha az összes adatot törölni szeretné, válassza az összes opciót.
  5. Kattintson a böngészési adatok törlése gombra.

  K: Mik azok a sütik (cookie)? Fel
  V: Néhány weboldal információkat tárolja egy kis szöveges fileban az Ön számítógépén. Ez a file a süti (cookie). A sütik rövid adat-darabok, amelyeket a bizonyos weboldalak használnak arra, hogy megszámolják az látogatóikat, és hogy azonosítsák a felhasználók szokásait az adott oldalon. További információkat találhat a sütikről web-böngészője súgójában.IE Internet Explorer 6.0 böngészőn a sütiket a következőképpen engedélyezheti:1. Válassza ki az eszközök menüpontot, majd az internet opciókat. 2. Az adatvédelem fülön, kattintson a szerkesztés gombra. Írja be a Monster domaineket, amelyeket használ, (monster.hu) és kattintson az engedélyezésre. 3. Kattintson az OK-ra.Ha nem engedélyezi a sütiket a Monster oldalaira, akkor előfordulhat, hogy nem nézhet meg bizonyos információkat, vagy nem élvezheti személyre szabott szolgáltatásainkat.Ha a "Sütik nincsenek engedélyezve" üzenetet kapja:
  • A legtöbb sütinek van egy lejárati ideje, mely után a süti törlésere kerül. Ha a számítógépének a belső órája nem jól van beállítva, a sütiket azonnal törlésre kerülhetnek.
  • Ellenőrizze, hogy egy harmadik féltől származó szoftver (mint a reklám-blokkolók és személyes tűzfalak) nem tiltja-e le a sütiket.
  • Ellenőrizze a böngészője beállításait, ellenőrízze, hogy engedélyezve vannak-e a sütik, munkamenetenként (session). További információkat találhat a sütikről web-böngészője súgójában.

  K: Hogyan engedélyezhetem a sütiket? Fel
  V: Sütik engedélyezéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

  Internet Explorer 6.0 - Windows
  1. Válassza ki az internet beállításokat az eszközök menüből.
  2. Kattintson az adatvédelem fülre.
  3. Kattintson az alapértelemzés gombra (vagy az egérrel húzza el a csúszkát a közepes állásba) a beállításoknál.
  4. Kattintson az OK-ra.

  Internet Explorer 5.X - Windows
  1. Válassza ki az internet beállításokat az eszközök menüből.
  2. Kattintson a biztonság fülre.
  3. Kattintson a beállítás szintje gombra.
  4. Scrollozzon le a sütik részig. Az engedélezéshez: 1. Engedélyezze a sütiket a számítógépen 2. Engedélyezze a munkamenetenkénti sütik használatát. 3. Kattintson az OK-ra.

  Internet Explorer 4.x - Windows
  1. Válassza ki az internet opciót a nézet menüből.
  2. Kattintson a haladó fülre.
  3. Scrollozzon le a sütik a biztonsági rendszerben részig. Az engedélezéshez: 1. Válassza ezt az opciót: sütik elfogadása mindenkor 2. Kattintson az OK-ra.

  Firefox (Mozilla)- Windows
  1. Menjen az Eszközök menühöz.
  2. Válassza ki az Opciókat.
  3. Válassza az Adatvédelem ikont a baloldali panelen.
  4. Jelölje be az Oldalak engedélyezése süti beállítására jelölőnégyzetet.
  5. Kattintson az OK-ra a változtatások elmentésére.

  Netscape 7.1 / Mozilla 5.01
  1. Válassza ki a Beállításokat a Szerkesztés menüből.
  2. Kattintson az Adatvédelem és Biztonság melletti nyílra.
  3. Az Adatvédelem és biztonság alatt, válassza ki a Sütiket.
  4. Válassza ki Az összes süti engedélyezését.
  5. Kattintson az OK-ra.

  Safari - Mac
  1. Kattintson a Safari menüre.
  2. Válassza ki a Preferenciákat.
  3. Kattintson a Biztonság címkéjű ikonra. A sütik engedélyezéséhez: 1. Állítsa be Sütik elfogadása opciót mindigre. 2. Kattintson az OK-ra.

  Internet Explorer (Mac felhasználók)
  1. Kattintson a Szerkesztés menüre.
  2. Kattintson a Preferenciákra.
  3. A baloldalon, az Fileok fogadása alatt, kattintson a Sütikre.
  4.Válassza ki a Soha ne kérdezd meg opciót.
  5. Kattintson az OK-ra.

  Google Chrome
  1. Kattintson az Eszközök menüre.
  2. Válassza ki az Opciókat.
  3. Kattintson a Tető alatt fülre és keresse meg a Biztonság részt.
  4. A Süti beállítások legördülő menüjében kattintson a "Az összes süti engedélyezésére" gombra. Ez az alapértelmezett beállítás a Google Chrome-ban. Ezzel az opcióval engedélyezi az első-fél és harmadik-fél oldalaknak, hogy sütiket kezeljenek az Ön számítógépén. Az első-fél sütiket az az oldal állítja be, amelyet Ön meglátogat. A harmadik-fél sütiket azok az oldalak állítják be, amelyeknek vannak beágyazott elemei az Ön által látogatott honlapon (pl. reklámok, képek, vagy videók). Amikor Ön legközelebb meglátogatja a honlapot, az első-fél és harmadik-fél süti információt küld vissza a megfelelő oldalakra.
  5. Kattintson a Bezárás gombra.

  K: Hogyan találhatom meg a böngésző típusát és verzióját? Fel
  V: Webböngészőjének típusát és nevét az alábbi lépésekkel tudhatja meg - Windows operációs rendszeren

  1. Indítsa el webböngészőjét.
  2. Az ablak felső részén látható a menüsor* (File, Edit, View stb). Kattintson a "Help" menüpontra.
  3. Válassza ki az "About ..." almenüt. ("About Internet Explorer", "About Mozilla", "About Firefox", "About Safari", stb)
  4. A megjelenő ablak minden fontos információt megmutat böngészőjéről. A böngésző neve és logója felül helyezkedik el, közvetlenül alatta található a verziószám.
  5. Jegyezze fel a böngésző nevét és verziószámát.

  * Ha nem látszik a menüsor:
  a. Egy csavarhúzót lát a jobb felső részen? Ha igen, akkor Google Chrome böngészőt használ, ami automatikusan frissíti önmagát, így nincs szükség a verziószámra.
  b. Kattintson a házat mutató ikonra, és válassza ki a "Menu" almenüt. Most már látszódnia kell a menüsornak. Folytassa a 2. lépéssel.

  Webböngészőjének típusát és nevét az alábbi lépésekkel tudhatja meg - Macintosh operációs rendszeren

  1. Indítsa el webböngészőjét.
  2. Az ablak felső részén látható a menüsor* (File, Edit, View stb). Kattintson a "File" menüponttól balra található opcióra - ez a böngésző neve lesz- "Firefox", "Safari", stb)
  3. Válassza ki az "About ..." almenüt. ("About Internet Explorer", "About Mozilla", "About Firefox", "About Safari", stb)
  4. A megjelenő ablak minden fontos információt megmutat böngészőjéről. A böngésző neve és logója felül helyezkedik el, közvetlenül alatta található a verziószám.
  5. Jegyezze fel a böngésző nevét és verziószámát.

  * Ha nem látszik a menüsor:
  a. Egy csavarhúzót lát a jobb felső részen? Ha igen, akkor Google Chrome böngészőt használ, ami automatikusan frissíti önmagát, így nincs szükség a verziószámra.
  b. Nyomja le az "Alt" gombot a billentyűzetén. A menüsornak ekkor neg kell jelennie. Kattintson a "View" menün belül a "Toolbars" opcióra, majd válassza a "Menu Bar"-t. Folytassa a 2. lépéssel.


  K: Hogyan törölhetem az összes sütit? Fel
  V: Az alábbi utasításokat követve az összes sütit törölheti:

  Internet Explorer 6 (Windows felhasználók)
  1. Az Eszközök menüben kattintson az internet opciókra, majd az Általános fülre.
  2. Az Ideiglenes Internet file-ok részben kattintson a Sütik törlése, majd az OK gombokra.

  Internet Explorer 5.x (Windows felhasználók)
  1. Az Eszközök menüben kattintson az internet opciókra, majd az Általános fülre.
  2. Az Ideiglenes Internet file-ok alatt kattintson a Beállításokra.
  3. Kattintson a Fileok megtekintésére.
  4. A Nézet menün belül kattintson a Részletekre.
  5. Az összeset jelölje ki, majd: vagy húzza őket a szemeteskosárba, és nyomja meg a Törlés gombot, vagy kattintson a jobboldali gombbal az egéren, és a helyi menüből válassza a Törlést.

  Firefox (Mozilla)
  1. Nyissa meg a Feladatok menüt, válassza az Adatvédelem és Biztonság almenüt, majd a Süti Menedzsert.
  2. Válassza az Eltárolt sütik megtekintését. A Süti menedzser megnyitja az összes, az Ön számítógépén tárolt, süti listáját.
  3. Kattintson Az összes süti törlése gombra.

  Netscape (Windows felhasználók)
  1.Keresse meg számítógépén a Program file-ok mappát, majd a Netscape, Felhasználók, az Ön jelenlegi felhasználói profiljának mappáját, és keresse meg a cookies nevű filet.
  2. Jobb-klikkeljen a file-on, majd válassza a Törlést.
  3. Zárja be a Netscapet, mielőtt újra bejelentkezik a Monsterre.

  Safari (Mac)
  1. Kattintson a Preferenciákra, majd a Biztonságra, majd a Sütik megnézése gombra.
  2. Kattintson az Összes törlése gombra (egy párbeszéd-ablak fog megjelenni, hogy tényleg el akarja-e távolítani őket). Kattintson Az összes törlése gombra.
  3. Kattintson a Befejezés gombra.

  Internet Explorer (Mac)
  1. A Szerkesztés menüben, kattintson a Beállítások gombra.
  2. Kattintson a Sütikre.
  3. Kattintson arra a Sütire, amelyet le akar törölni.
  4. Kattintson a Törlésre, majd az OK-ra.
  5. Zárja be az Internet Expolrert, mielőtt újra meglátogatja a Monstert.

  Google Chrome
  1. A Sütik beállításai részben, kattintson a Sütik megnézése gombra.
  2. Ha az összes sütit szeretné törölni a listáról, kattintson az összes törlése gombra.
  3. Ha egy bizonyos sütit akar törölni, válassza ki azt a honlapot, amelyhez tartozó sütiket törölni szeretné. Kattintson a Törlés gombra.
  4. Kattintson a Bezár gombra a Sütik párbeszédablakban, és a Google Chrome Opciók párbeszédablakába, amikor készen van.